Adapazarı Prof. Dr.Tansu Çiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TEPEKUM MAH. KERKÜK CAD. NO 54 ADAPAZARI / SAKARYA
Vizyon
•Çağımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek mesleki ve kültürel donanıma sahip, •Kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetişecek, •Atatürk ilke ve inkılâpları ile öz değerlerinin farkında olan, •Yenilikçi, •Özgüveni ve özsaygısı tam, •Teknolojiden olabildiğince yararlanabilen, •Sağlam kişilikli bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizi yetiştirip hayata hazırlarken; •Ekonomik, teknolojik gelişmelere bağlı olarak, ülkemizin ticaret, maliye, pazarlama, muhasebecilik, bankacılık, bilgi-işlem, programcılık vb. sektörlerinde; kamu ve özel sektör kuruluşlarında görev alacak veya kendi başına iş birliği yapmak. •Mezunların iş alanlarına geçişlerini sağlamak; bu konuda ilgili ve kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak. •Teknolojiyi yakından takip eden ve teknolojiyi gerektiği gibi kullanma becerisine sahip elemanlar yetiştirmek. •Öğrencilerimizin diplomalarını aldıktan sonra direkt olarak yani “DOĞRU” dan mesleğe başlamalarını sağlamak. •Öğrencilerimizi, kendi iradeleri ile seçtikleri bu alanda, “DOĞRU” mesleğe başlangıç yolunda attıkları adımların farkında ve bilincinde olan, ayrıcalıklı kişilikler olarak yetiştirmek.
Başarılar
Okulumuzun Bilişim Teknolojileri Alanı son 5 yılda Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında 6 adet proje ile okulumuzu başarılı ile temsil etmiş ve 1 projesinde il üçüncüsü olmuştur.
Ulaşım
İlçe merkezinden özel dolmuş ve belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır. genelde öğrencilerimiz çift dolmuş kullanarak okula ulaşım sağlamaktadırlar
Beş adet özel servisle ulaşım yapılmaktadır.
TEPEKUM MAH.KERKÜK CAD.NO:54 ADAPAZARI
Okulumuz ilçe ve il merkezinde yer almaktadır.
2022-2023 YILINA YÖNELİK 9.SINIFA 238 ÖĞRENCİ KONTENJANI GİRİLMİŞTİR.
2017 Yılı %32 2018 Yılı %47.7 2019 Yılı %39.5
Sportif Etkinlikler
Kız futbol takımı Erkek Futsal takımı Oryantiring takımı Bocce takımı Atıcılık takımı spor tırmanış takımı
e-twining