Tarihçe

1946 seçimlerinde belediye başkanı seçilen İzzet ENEZ, Kaymakam B. Suphi AKTAN, hükümet üyelerinden Hilmi URAL’ ın yardımları ile aynı yıl ilçemize Ticaret Ortaokulu açılmıştır.
Okulumuzun kurulduğu 1946 yılından şimdi eğitim öğretimine devam ettiği binasına kavuşana kadar çeşitli binalarda faaliyetlerini sürdürmüştür.
İlk binası, Atatürk Bulvarındaki Çocuk Esirgeme Kurumu’ ndan bir yıllığına kiralanan yerdir. Burada 1946 yılında Adapazarı Ticaret Ortaokulu olarak öğretime başlamıştır.
Öğrenci Mevcudu 35, okulun ilk müdürü Hasan ERAYGEN’ dir. Bir yıl sonra okul bugün defterdarlık olan binasına taşınmış olup; 1977 yılına kadar devam etmiştir.

1977–1978 öğretim yılında bina Maliye Bakanlığına devredilince okul kapalı spor salonu yanındaki binaya geçici olarak taşındı.(Şimdiki S. Ü. Meslek Yüksek Okulu) 1979 yılı Ekim ayına kadar bu binada kalındı.
1979 Ekimde nihayet kendi binasına taşınmış olup eğitim öğretimini 17 Ağustos 1999 Marmara depremine kadar bu binada sürdürmüştür.

OKULUN ADININ DEĞİŞMESİ VE VERİLİŞ AMACI

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yıkılan okul binamızın yerine Prof. Dr. Tansu Çiller tarafından yaptırılan binaya 27 Mart 2000 tarihinde geçilmiş olup, 2021 yılına kadar bu binada eğitim öğretim faaliyetine devam etmiştir. Okulun ismi 2000–2001 öğretim yılından itibaren Adapazarı Prof. Dr. Tansu Çiller Ticaret Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Sakarya'da 1946 yılından beri eğitim öğretim vererek, ilimizin köklü eğitim kurumları arasında yer alan Prof.Dr.Tansu ÇİLLER Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Tepekum mahallesindeki binasında eğitim vermeye devam etmektedir.

Görev yapan müdürlerimiz :

HASAN ERAYGEN
HASAN SAKA
MÜNİR TÜZCAN
ALİ ÖZELLER
NURETTİN BAYRAMOĞLU
FAHRİ YETİŞ
AHMET ERKENT
RUHİ EROĞLU
SAİM ATIŞ(Bir yıl vekâleten)
ADNAN TİMURKAYNAK
FETHİ YURTSEVER